Een rijk verleden

Hotel De Franse Kroon is al eeuwen een begrip in en rond Diest. Op het einde van 16de eeuw, ten tijde van Prins Filips-Willem van Oranje-Nassau, was «De Croone van Frankrijk» een gekende afspanning in deze Hagelandse handelsstad. Vermoeide reizigers konden er eten en overnachten, terwijl de paarden van diligences werden verwisseld. In de loop van de 19de eeuw, droeg de afspanning een Franse naam, “Hotel de la Couronne”. Als garnizoenstad bood Diest vaak onderdak aan familieleden van hier gelegerde officieren. Later vonden de piloten van het nabijgelegen Schaffen er een onderkomen. In de tweede helft van de 20ste eeuw zette “Hotel De Fransche Croon” de eeuwenoude traditie verder. Een gastvrije plek zijn in Diest voor de zakenwereld en de toerist.  

Rastelli group

Sinds 2007 is Hotel De Franse Kroon in handen van de familie Rastelli en gaat het verder als een modern driesterrenhotel, waarin klassieke elementen behouden werden, gecombineerd met een eigentijdse inrichting. De decennialange ervaring van de familie Rastelli met hotels in Herentals, Lier, Heist op den Berg en Tervuren staat borg voor een gastvrij en verzorgd verblijf in Hotel De Franse Kroon met een bovenal persoonlijke service.

Formules

De vernieuwde Prinsenzaal leent zich perfect voor seminaries, bestuursvergaderingen en meetings tot ongeveer 40 personen. Voor lezingen kunnen we gaan tot 75 personen. Wij beschikken over verschillende formules om u een aangenaam residentieel seminarie te bezorgen. Van ontbijtontvangst tot koffiepauzes met streekproducten, van broodjesmaaltijd tot warme lunch, van receptie tot walking-dinner. Nakaarten kan in onze Oranje Barderij met brabantse streekbieren en -wijnen.

Gastronomie

Voor banketten, familiediners of zakelijke etentjes kan u bij ons terecht vanaf tien personen. De chef aan het fornuis helpt u graag bij het samenstellen van een aangepast menu, met streekgebonden seizoensproducten, dat alles volgens uw budget.

Verenigingen

Verenigingen (op bezoek) in Diest kunnen bij ons terecht voor koffiepauzes, al dan niet met aangepast gebak, een broodjeslunch of warme maaltijd, een dagschotel of een Brabantse tafel.Gewoon genieten van een streekbiertje? Dat kan in onze Oranje Barderij. Samen kijken we graag naar wat er voor u past.